Regionale Scoutiviteit

Op 22 septembet 2024 organiseert het trainingsteam een Regionale Scoutiviteit.
We hebben al veel leuke workshops op ons wensen lijstje staan en gaan hier zeker nog mee aan de gang waarbij we ook de input vanuit de regio groepen gaan vragen. 


Denk je nu: “Leuk; Pionieren voor gevorderden. Dat doe ik zoveel op mijn groep, ik kan daarin een leuke workshop geven” of denkj e dit bij een van onze andere workshops. Laat dit dan weten via ons contactformulier.


We hebben de volgende workshops in gedachten. Mis je nog iets? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Koken voor grote groepen
Koken weten we allemaal wel hoe het moet, maar hoe doe je dat nu voor heel veel mensen. In deze workshop gaan we in op de inkoop, dieten, bereidingstijd, etc

Pionieren voor beginners
Voor wie wel weet wat pionieren is, maar er nog niet veel ervaring mee heeft. In deze workshop leren we basisknopen zoals platte knoop, mastworp, paalsteek, schootsteek etc. Ook geven we tips hoe je dit uit kunt leggen aan je jeugdleden.

Pionieren voor gevorderden
Je kunt al pionieren en kent de knopen, maar hoe bouw je nu een groot bouwwerk en hoe houd je dat nog veilig ook. In deze workshop ga je actief aan de slag met het ontwerpen en daarna daadwerkelijk bouwen van een pionierobject.

Scouting EHBO
Praktijkdeel van de Scouting EHBO cursus. Verplicht onderdeel is hier aan vooraf de e-learning af te ronden, om na de cursus een certificaat te krijgen. Zonder deze e-learning kun je de workhop niet volgen.

Teambuilding
Hoe komt een team tot stand en welke fases kun je herkennen. Daarna ook een aantal tips om met je team aan de slag te gaan en te verbeteren.

Hoe om te gaan met de AVG
Wat mag wel, wat mag niet. Een aantal voorbeelden van onderwerpen; fotografie, medische formulieren, omgaan met contactgegevens.

Bestuurscafé
Informeel overleg tussen bestuurders, onder begeleiding van ervaren bestuurders.

Alternatief programmeren
Wat als je vast zit in een standaard programmering ‘zoals dat altijd zo is’ – hoe breng je daar verandering in. Uitwisseling en manieren om aan leuke nieuwe programma’s te komen.

Kampvuur leiden
Zit je ook altijd maar stom bij het kampvuur? Dat kun je nu veranderen. In deze workshop krijg je veel nieuwe ideeen met bijbehordende manieren hoe je die aan je jeugdleden overbrengt

Vuurstoken
Gebruik jij ook altijd spiritus voor je kampvuur? Dat kan ook anders. Diverse manieren van fikkie-stoken.

Omgaan met jeugdleden met Ander gedrag
Een specialist op dit gebied geeft je meer informatie over deze uitdaging.

Uitwisseling
Met z’n allen hebben we enorm veel ervaring en ideeën, in deze workshop komen diverse onderwerpen aan bod en delen we ideeën en oplossingen. Neem je eigen inbreng mee en je gaat veel rijker weer naar huis.